دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 215 KB
تعداد صفحات : 107
بازدیدها : 597
برچسبها : ابعاد شخصیت رضایت زناشویی زوج های دانشجو تیپ های شخصیتی
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی علوم تربیتی بررسی ابعاد شخصیت و رضایت زناشویی در زوج های دانشجو
پژوهش حاضر در صدد پاسخ گویی به این سوال است که : آیا بین تیپ شخصیت درون گرایی و برون گرایی با رضایت زناشویی دانشجویان رابطه وجود دارد؟
اهداف تحقیق
هدف کلی :
1- بررسی رابطه بین تیپ های شخصیتی درونگرایی و برونگرایی با رضایت زناشویی دانشجویان
اهداف جزئی :
2- بررسی تأثیر جنسیت بر رضایت زناشویی دانشجویان.
3- بررسی تفاوت تیپ های شخصیتی در بین دختران و پسران
4-بررسی تاثیر رضایت زناشویی و تیپ شخصیتی در پیشرفت تحصیلی دانشجویان
مقدمه
اجتماع در گستره خویش متشکل از نهادهای متعدد و کوچک و بزرگی است. یکی از عمده ترین نهادهای اجتماعی که جانشین ندارد خانواده است که از دیرباز همزمان با خلقت بشر به شکل ابتدایی وجود داشته است.
به منظور شناخت خانواده می بایست تعریفی از آن ارائه کنیم. خانواده یک نهاد حقوقی است که بر پایه روابط ویژه ای میان حداقل یک زن و یک مرد موجودیت می یابد. زن و مرد باید با هم ارتباط ویژه ای داشته باشند که با آن زوجیت و پیوند زناشویی اطلاق می شود. رضایت زناشویی از جمله مفاهیمی است که در چند دهه ی اخیر مورد توجه بسیاری از روانشناسان و تحقیقگران قرار گرفته است اما از نظر قدمت تاریخی این موضوع در مباحثی که علما و فلاسفه و تربیت در گذشته داشته اند به چشم می خورند. ازدواج حاصل پیوند زناشویی زن و مرد است ازدواج و روابط زناشویی از عواملی است که می تواند بر هیجان خواهی تاثیر گذارد. سازگاری زناشویی دارای ابعاد مختلفی است:
روابط جنسی، روابط اجتماعی، اشتغال، وضیعت مالی، مسائل مذهبی و... . نقش دین و راهکارهای آن به عنوان یک عامل مؤثر بر هیجان خواهی بسیار پر اهمیت است، مطالعات انجام شده همه حاکی از آن است که می توان در گرو اعتقادات و اعمال صالح و اخلاقی پسندیده به یک آرامش روانی دست یافت و انسان معتقد؛ را به یک انسان سر زنده و بشاش که همیشه در حال تلاش و تکاپوست در می آورد، که همیشه در ارتباط با جامعه ی خود است و در هر زمینه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی سعی بر آن دارد که با توجه به توانایی های خودش بهترین باشد، و این خلاف عقیده و نظری است که افراد مذهبی (در این رابطه، پایان نامه رضایت زناشویی و نگرش مذهبی را مشاهده کنید) را به عنوان انسانهای عبوس و منزوی می شناساند که شاید ناشی از عملکرد نادرست و دیدگاه غلط بعضی از افراد مذهبی باشد که فکر کرده اند دیندار یعنی جدیت و رسمی بودن. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی تیپ شخصیتی بر رضایت از زندگی آنان می باشد.
سن پایین در ازدواج، خشونت در خانواده اصلی، الگوهای منفی تعامل و اسناد منفی جزء عواملی است که بر رضایت زناشویی تأثیر گذار است. سطح تحصیلات، درآمد و نژاد نیز بر رضایت زناشویی تأثیر دارند. درآمد بیشتر منجر به رضایت بیشتر می شود (در این رابطه؛ پایان نامه نقش درآمد و اختلافات زوجین در رضایت زناشویی را مشاهده کنید) به نظر می رسد داشتن فرزند تأثیر منفی در رضایت زناشویی دارد. هلر و واتسون دریافتند که بین رضایت شغلی و رضایت زناشویی رابطه مثبتی وجود دارد.
برادبری و فینچام و عوامل مؤثر در رضایتمندی زناشویی را به 2 دسته تقسیم کرده اند:
فرآیندهای میان فردی و محیطی که زوجها در آن زندگی می کنند که در ادامه پایان نامه حاضر هر یک از آنها بررسی می شوند. ...
تحقیق هایی که در این زمینه انجام گرفته اغلب به حوادث آسیب زا، عوامل فشار زای اقتصادی و شغلی یا مجموعه وسیعی از عوامل استرش زا و حوادثی اشاره دارد که زوج ها با آنها مواجه می شوند. همچون افسردگی، بیماری های روانی یا مزمن، فرزند معلول یا مختل از لحاظ رفتاری.
جذابیت های جسمی، عواطف منفی بافی، سن ازدواج، فرزندان از جنبه اقتصادی، داشتن علایق و هدفهای یکسان و فعالیت جنبی همه و همه عواملی اند که می توانند بر رضایت زناشویی تأثیرگذار باشند.
وینچ و دیگران هشت معیار موفقیت زناشویی را در سه دهه گذشته به کار رفته مشخص کرده اند این معیارها عبارتند از: ثبات، انتظارات اجتماعی، مصاحبت، شادی، رضایت، سازگاری، یکپارچگی.
البته عوامل زیادی می توانند در رضایت زناشویی مؤثر باشند که در ادامه پایان نامه هر یک از عوامل موثر ر رضایت زناشویی بررسی می گردد. ...
مِیرِفریدمن و ری روزنمن دو متخصص قلب موفق به کشف الگوی رفتاری A شدند.
کرچهر، اساس طبقه بندی خود را بر مشاهده موارد بیماری بنا نهاده است. او انسان ها را در مجموع به سه طبقه اصلی و به ترتیب زیر تقسیم می کند:
افرادی که در این طبقه جای می گیرند، از نظر جسمی چاق هستند و قد آنها کوتاه است و سینه و شکمشان نسبت به سایر قسمت های بدن رشد بیشتری دارد. صورت آنها پهن است، گردن آنها کوتاه و کلفت و پوست بدنشان تمایل به سرخی دارد. از نظر خلق، خوش برخورد، خوش گذران، شوخ طبع و خوش خوراک هستند، به همه چیز با نظر خوش بینانه نگاه می کنند و ظاهر و باطن یکسانی دارند.
زود به دیگران دل می بندند و زود هم از آنها دل می کنند. این افراد در مجموع برون گرا هستند و در مسائل عقلی و منطقی زیاد عمق ندارند. از نظر جسمی استعداد چاقی دارند، از نظر منش، ادواری هستند، یعنی خلق آنها بطور متناوب تغییر می کند و از نظر بیماری آمادگی ابتلا به سایکومانیک دیرسیور را دارند.
در ادامه پایان نامه حاضر سایر طبقه بندی های تیپ های شخصیت بررسی خواهد شد. ...
فصل اول
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
سوالات پژوهش
تعاریف نظری
تعاریف عملیاتی
فصل دوم
مقدمه
خانواده
فرآیند ازدواج
رضایت زناشویی
عوامل مؤثر در رضایت زناشویی
ابراز محبت و عشق زوجین به همدیگر
احترام به همسر
برقراری روابط اجتماعی
روابط جنسی
مسائل اقتصادی- اجتماعی
ارتباط با اقوام و اطرافیان
مسائل ارزشی عقیدتی و مذهبی
مزاج و شخصیت
برخی باورهای نادرست درباره ازدواج
ازدواج موفق
ویژگی های پیوند زناشویی سالم
عشق و ازدواج
انواع هشتگانه عشق در نظریه استرنبرگ
سازگاری زناشویی
عوامل مؤثر بر سازگاری زناشویی
رابطه رضایت جنسی با رضایت زناشویی
لزوم اصلاح نگرشها نسبت به مسایل جنسی در کشور:
کاهش ناسازگاری زناشویی
راهنمایی خانواده
مشاوره زناشویی
نظریه های رضایت زناشویی
همسان همسری
نظریه باومن
نظریه شناختی
نظریه میدانی لوین
نظریه مکمل بودن نیازها
مفهوم و هدف ازدواج
دلایل تمایل به ازدواج
خصوصیات زوجین رضامند
مقدمه ای بر شخصیت
طبقه بندی تیپ های شخصیت
طبقه لپتوزوم یا استینک
طبقه آتلیتک
طبقه بندی شلدن
طبقه بندی شخصیت افراد با توجه به صفات
شخصیت A در مقابل B
شخصیت تیپ A و بیماری های جسمی
بیماری های وابسته به شخصیت
عامل استرس در ایجاد بیماری های و حملات قلبی
الگوی رفتاری و استرس
واکنش پذیری سیستم قلبی عروقی و بیماری
تحقیقات انجام گرفته در خارج از کشور
تحقیقات مربوط در داخل کشور
فصل سوم
مقدمه
جامعه آماری
نمونه تحقیق
ابزار تحقیق
شیوه نمره گذاری
پایایی
روایی
تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم
مقدمه
بخش اول : آمار توصیفی
بخش دوم آمار استنباطی
فصل پنجم
نتیجه گیری
محدودیت های تحقیق
پیشنهادات
فهرست منابع